Nutriční hodnoty (Smažená jablka s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 23 659 kJ / 5 655 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,76 g |
| Tuky | 518,72 g |
| – nasycené | 41,73 g |
| – nenasycené | 452,08 g |
| –– mononenasycené | 320,36 g |
| –– polynenasycené | 131,72 g |
| ––– omega 3 | 41,18 g |
| Vláknina | 14,44 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 232 mg |
| Sůl | 0,43 g |
| Sacharidy | 207,98 g |
| – cukry | 191,32 g |
| ––– laktóza | 10,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 100 hladké mouky + 2 lžíce na obalení jablek | Mouka pšeničná hladká | |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 150 g 150 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rozinek namočených v rumu | Rozinky | |
| 1 1 pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 500 ml 500 ml oleje | Olej řepkový | 500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |