Nutriční hodnoty (Kachní kaldoun)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 622 kJ / 627 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,96 g |
| Tuky | 16,46 g |
| – nasycené | 3,95 g |
| – nenasycené | 7,61 g |
| –– mononenasycené | 5,76 g |
| –– polynenasycené | 1,86 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 212 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 87,00 g |
| – cukry | 10,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kachní polévkové směsi (kachní droby, křídla a krk) | ||
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 8-10 kuliček 8-10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| 2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/3 1/3 menší bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| trocha trocha smetany ke šlehání (nemusí být) | Smetana kravská sladká 30% | |
| 150 g 150 g kachních jater (nebo kuřecích) | Játra kachní | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 37.5 g |
| sušená majoránka (dle chuti) | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce vody (na spojení těsta) | Voda | 27 ml |