Nutriční hodnoty (Blesková polévka s vaječnou zavářkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 075 kJ / 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
| Tuky | 47,63 g |
| – nasycené | 21,75 g |
| – nenasycené | 20,19 g |
| –– mononenasycené | 16,39 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 4,52 g |
| Cholesterol | 854 mg |
| Sodík | 323 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 43,73 g |
| – cukry | 1,38 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 22.5 g |
| 2 ks 2 ks brambor | Brambor zimní | 100 g |
| kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel | Mrkev čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| špetka špetka soli a pepře, petrželová nať | Petržel nať čerstvá |