Nutriční hodnoty (Blesková polévka s vaječnou zavářkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 075 kJ / 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
Tuky | 47,63 g |
– nasycené | 21,75 g |
– nenasycené | 20,19 g |
–– mononenasycené | 16,39 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 43,73 g |
– cukry | 1,38 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 22.5 g |
2 ks 2 ks brambor | Brambor zimní | 100 g |
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel | Mrkev čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
špetka špetka soli a pepře, petrželová nať | Petržel nať čerstvá |