Nutriční hodnoty (Křehký mřížkový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 786 kJ / 4 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,94 g |
| Tuky | 240,65 g |
| – nasycené | 145,51 g |
| – nenasycené | 85,99 g |
| –– mononenasycené | 74,88 g |
| –– polynenasycené | 11,11 g |
| ––– omega 3 | 1,34 g |
| Vláknina | 29,83 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 918 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 444,56 g |
| – cukry | 183,53 g |
| ––– laktóza | 3,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 250 g 250 g studeného másla | Máslo kravské | 250 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kysané smetany (nebo rumu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 4-5 4-5 velkých jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce vanilkového pudinku (prášku) | Puding v prášku | 22.5 g |
| 1 1 vajíčko na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| máslo na vymazání | Máslo kravské |