Nutriční hodnoty (Lehký a rychlý jablkový moučník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 655 kJ / 4 459 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,50 g |
| Tuky | 167,09 g |
| – nasycené | 20,38 g |
| – nenasycené | 129,28 g |
| –– mononenasycené | 90,93 g |
| –– polynenasycené | 38,35 g |
| ––– omega 3 | 10,61 g |
| Vláknina | 30,75 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 750 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 631,65 g |
| – cukry | 348,00 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky kefíru | Kefír | 500 ml |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| špetička špetička soli | Sůl mořská | |
| 5 5 větších jablek oloupaných a nakrájených na kousky (měsíčky) | Jablko čerstvé | 750 g |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |