Nutriční hodnoty (Žampionovo-koprová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 021 kJ / 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,91 g |
| Tuky | 25,97 g |
| – nasycené | 16,79 g |
| – nenasycené | 8,07 g |
| –– mononenasycené | 7,16 g |
| –– polynenasycené | 0,91 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 20,65 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 98 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 35,03 g |
| – cukry | 13,93 g |
| ––– laktóza | 5,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1,5 PL 1,5 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 2-3 2-3 PL nasekaného čerstvého kopru + stonky | Kopr nať čerstvý | |
| hrnek hrnek vývaru nebo vody | Vývar hovězí | |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |