Nutriční hodnoty (Polníčkový salát s jablky a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 078 kJ / 975 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 25,17 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,67 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g | 
| Tuky | 75,43 g | 
| – nasycené | 26,48 g | 
| – nenasycené | 46,46 g | 
| –– mononenasycené | 39,96 g | 
| –– polynenasycené | 6,50 g | 
| ––– omega 3 | 0,41 g | 
| Vláknina | 13,08 g | 
| Cholesterol | 107 mg | 
| Sodík | 2,02 g | 
| Sůl | 5,00 g | 
| Sacharidy | 42,25 g | 
| – cukry | 36,40 g | 
| ––– laktóza | 1,43 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 100 g 100 g polníčku | Polníček čerstvý | 100 g | 
| 2-3 2-3 jablka | Jablko čerstvé | 375 g | 
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g | 
| 1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 4 lžíce 4 lžíce kvalitního olivového oleje | Olej olivový | 44 ml | 
| šťáva z 1 limetky | Šťáva z limetky | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| cukr | Cukr bílý |