Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kopřiváky z vařených brambor)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 884 kJ /
928 kcal
Bílkoviny47,10 g
– z toho živočišné bílkoviny25,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,24 g
Tuky21,93 g
– nasycené6,53 g
– nenasycené10,26 g
–– mononenasycené7,21 g
–– polynenasycené3,05 g
––– omega 30,20 g
Vláknina34,16 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy119,85 g
– cukry20,13 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g brambor ve slupce (vařených den předem) Brambor zimní 500 g
100 g 100 g cukety Cuketa čerstvá 100 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
4 lžíce 4 lžíce cizrnové mouky Mouka cizrnová 60 g
1 šálek 1 šálek mléka (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 hrst 1 hrst mladých kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
majoránka Majoránka sušená
olej na smažení Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.