Nutriční hodnoty (Kopřiváky z vařených brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 884 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,24 g |
Tuky | 21,93 g |
– nasycené | 6,53 g |
– nenasycené | 10,26 g |
–– mononenasycené | 7,21 g |
–– polynenasycené | 3,05 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 34,16 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 119,85 g |
– cukry | 20,13 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor ve slupce (vařených den předem) | Brambor zimní | 500 g |
100 g 100 g cukety | Cuketa čerstvá | 100 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
4 lžíce 4 lžíce cizrnové mouky | Mouka cizrnová | 60 g |
1 šálek 1 šálek mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 hrst 1 hrst mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
olej na smažení | Olej řepkový |