Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 916 kJ / 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,71 g |
Tuky | 68,52 g |
– nasycené | 24,65 g |
– nenasycené | 41,11 g |
–– mononenasycené | 26,99 g |
–– polynenasycené | 14,11 g |
––– omega 3 | 3,72 g |
Vláknina | 9,62 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 50,62 g |
– cukry | 12,66 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek zázvorového kořene velký asi jako palec | ||
1 lžička 1 lžička drcené chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | 5 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
1 1 dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
3 3 pórky | Pórek čerstvý | |
2-3 l 2-3 l vody zel. vývaru | Vývar hovězí | 2500 ml |
150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
2 lžíce 2 lžíce omáčky tamari | Sójová omáčka Tamari | |
pepř a sůl | Pepř černý |