Nutriční hodnoty (Jablkový závin z plundrového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 235 kJ / 1 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,30 g |
| Tuky | 29,47 g |
| – nasycené | 9,15 g |
| – nenasycené | 13,27 g |
| –– mononenasycené | 10,33 g |
| –– polynenasycené | 2,94 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 3,36 g |
| Cholesterol | 866 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 215,31 g |
| – cukry | 213,09 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 máslovou heru nebo máslo | Margarín | |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 250 ml 250 ml vlahého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| kousek kousek másla + strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| cukr | Cukr bílý | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| rozinky | Rozinky | |
| vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
| smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| čokoládové ozdoby | Cukrářské zdobení |