Nutriční hodnoty (Letní dortík s malinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 17 843 kJ / 4 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 66,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,28 g |
Tuky | 199,71 g |
– nasycené | 116,76 g |
– nenasycené | 73,78 g |
–– mononenasycené | 63,04 g |
–– polynenasycené | 10,74 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 32,53 g |
Cholesterol | 1,22 g |
Sodík | 2,15 g |
Sůl | 5,63 g |
Sacharidy | 502,35 g |
– cukry | 319,10 g |
––– laktóza | 15,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce - zvlášť žloutky a bílky | Vaječný žloutek | 69 g |
170 g 170 g moučkového cukru | Cukr bílý | 170 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
170 g 170 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 170 g |
140 140 g zakysané smetany (celkově stačí 1 kelímek 200 ml) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
220 g 220 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 220 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
400 g 400 g čerstvých malin - dle potřeby | Maliny čerstvé | 400 g |
1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky na obalení malin do těsta | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
10 g 10 g práškové živočišné želatiny | Želatina vepřová | 10 g |
60 g 60 g vody | Voda | 60 ml |
200 g 200 g čerstvého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
40 g 40 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 40 ml |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |