Nutriční hodnoty (Bramborovo-tvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou (podle Petrušky z Telče))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 580 kJ / 1 812 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,60 g |
| Tuky | 35,36 g |
| – nasycené | 16,97 g |
| – nenasycené | 13,20 g |
| –– mononenasycené | 9,40 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 335 mg |
| Sodík | 263 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 284,70 g |
| – cukry | 26,80 g |
| ––– laktóza | 12,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g uvařených brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 250 g 250 g tvarohu (vanička) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 100 g 100 g husté zakysané smetany (viz poznámka) | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 150 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 špetička 1 špetička skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 špetka 1 špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| kysaná smetana na ozdobení | Smetana kravská zakysaná 12% |