Nutriční hodnoty (Jablkové šneky z kynutého těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 553 kJ / 3 478 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 84,12 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,72 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,40 g | 
| Tuky | 122,84 g | 
| – nasycené | 71,25 g | 
| – nenasycené | 45,49 g | 
| –– mononenasycené | 36,37 g | 
| –– polynenasycené | 9,12 g | 
| ––– omega 3 | 1,08 g | 
| Vláknina | 33,00 g | 
| Cholesterol | 583 mg | 
| Sodík | 3,45 g | 
| Sůl | 8,51 g | 
| Sacharidy | 492,56 g | 
| – cukry | 147,26 g | 
| ––– laktóza | 15,66 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g | 
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g | 
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g | 
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g | 
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g | 
| máslo na potření | Máslo kravské | |
| 4 4 středně velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g | 
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |