Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky a rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 919 kJ / 1 415 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,27 g |
| Tuky | 44,89 g |
| – nasycené | 27,74 g |
| – nenasycené | 17,92 g |
| –– mononenasycené | 13,90 g |
| –– polynenasycené | 4,02 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 68,02 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 180,77 g |
| – cukry | 29,80 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| 3 3 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 150 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 240 g 240 g loupaných krájených rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 240 g |
| lžička lžička kurkumy | Kurkuma mletá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |