Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky v karamelu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Spojení sladkého voňavého karamelu, skořice a hrušek si jistě oblíbíte. Dezert připravíte během chvilky. Pěkně vypadá nazdobený karamelovým zdobením nebo čokoládou, v létě můžete přidat i kopeček zmrzliny, aby byl dezert osvěžující.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 734 kJ /
1 609 kcal
Bílkoviny1,77 g
Tuky17,38 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy355,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme hrušky a zasypeme moučkovým cukrem, špetkou skořice a citronovou šťávou. Hrušky vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Krok 3: Mezitím v jiném kastrůlku zkaramelizujeme krupicový cukr, přidáme hrušky a dobře je v karamelu obalíme. Krok 4: Hrušky podáváme posypané karamelovým nebo jiným zdobením, strouhanou čokoládou nebo kokosem. Krok 5: Jsou výborné se šlehačkou, v létě se zmrzlinou.

TIP: Jak zpracovat hrušky

Zveřejněno 26. 8. 2024 08:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky v karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73AMw

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky v karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73AMw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, cukr krupice, máslo, cukr moučkový, skořice mletá, šťáva citronová, zdobení, čokoláda

Přidat fotografie receptu