Staročeská jehla

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 15-20 min 3-4 porce Pokrmy z vnitřností 26 názorů

Suroviny

750 g vepřových jater
250 g sušených švestek
120 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
sůl
pepř
mletý zázvor
olej
50 g másla
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku.

  2. Špíz opepříme a posypeme zázvorem. Opékáme na horkém oleji ze všech stran a ke konci restování osolíme.

  3. Slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo s trošinkou oleje a ještě chvilinku dusíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, popřípadě zeleninový salát.

Poznámka

Recepty od Dony

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 607 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeská jehla

1 2

Tématické fráze: vepřová játra po staročesku staročeská jatra staročeské játrové kyselo staročeské recepty ze sušených švestek staročeský špíz špíz z jater a švestek

Zapomněl/a jsem heslo