

Staročeská jehla
Suroviny 3-4 porce
- 750 g vepřových jater
- 250 g sušených švestek
- 120 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- olej
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku.
Špíz opepříme a posypeme zázvorem. Opékáme na horkém oleji ze všech stran a ke konci restování osolíme.
Slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo s trošinkou oleje a ještě chvilinku dusíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, popřípadě zeleninový salát.
Poznámka od kuchařky
Recepty od Dony
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Staročeská jehla
-
radiator: Tak to je správné!!
-
Jani, bezvadná kombinace
Příští týden vyzkouším na rodičích, kteří si budou u nás celý měsíc užívat léto
Vždycinky ty moje staroušky tady "rozmazluji" a vařím jídla, která neznají. -
Máš to moc hezké
Já to dělávám s krůtími játry a do švestky zastrčím oloupanou mandli -
-
Irule: Určitě joo, játra jako játra a každý fakt nemusí vepřovou
-
Jana Remkova:já děkuji za skvělý recept i manžel to moc chválil a to už je co říct
. Jen jsem to udělala z kuřecích jater, vepřová jsem neměla. Ale myslím, že je to jedno. Fakt to bylo moc dobré
-
Irule: Irčo, já mám takovou radost!! Děkuji moc za vyzkoušení!
I za fotečku
-
Jani bylo to luxusní
. Fakt moc dobré, posílám foto, bod už další bohužel dát nemůžu
, kdybych mohla dám jich mooooooc!!!!
-
Dana61: díky
-
prostě nádhernéééé
receptík i foto
-
Severinka: Určitě by to šlo, proč ne??
-
Jak to vypadá,tak to chutná.Paráda.
-
Mám v mrazáku krůtí játra, to by taky šlo co
bylo by to rychlejší
jen musím dokoupit ty švestičky
-
Děkuji všem.
-
Óóó
Už vím, co si o víkendu uvařím, budu sama doma (chlapi játra nemusí)