Nutriční hodnoty (Fettucine se špenátem a prosciuttem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 935 kJ / 2 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,08 g |
| Tuky | 28,90 g |
| – nasycené | 5,16 g |
| – nenasycené | 20,44 g |
| –– mononenasycené | 16,47 g |
| –– polynenasycené | 3,97 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 383,04 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin fettucine (široké nudle) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 8 8 na kousky nakrájených tenkých plátků prosciutta nebo jiné šunky | Pršut | |
| 3 3 nadrobno nakrájené jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 500 g 500 g špenátu | Špenát čerstvý | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa aceto balsamico | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky krystalového cukru | Cukr bílý | 3 g |
| parmezán | Parmezán | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |