Nutriční hodnoty (Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 057 kJ / 1 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,00 g |
| Tuky | 42,76 g |
| – nasycené | 17,32 g |
| – nenasycené | 21,55 g |
| –– mononenasycené | 15,45 g |
| –– polynenasycené | 6,10 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 323,20 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g brambor typu B | Brambor zimní | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g hrubé mouky + mouka na pomoučení | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| mletý mák dle chuti | Mák modrý mletý | |
| moučkový cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| rozpuštěné máslo na přelití dle chuti | Máslo kravské | |
| 200 g 200 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| sůl | Sůl mořská |