Nutriční hodnoty (Holandský salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 416 kJ / 1 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,42 g |
| Tuky | 93,17 g |
| – nasycené | 30,68 g |
| – nenasycené | 57,31 g |
| –– mononenasycené | 26,36 g |
| –– polynenasycené | 30,95 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 0,88 g |
| Cholesterol | 338 mg |
| Sodík | 4,71 g |
| Sůl | 11,55 g |
| Sacharidy | 24,85 g |
| – cukry | 20,95 g |
| ––– laktóza | 16,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g tvrdého sýru (měla jsem goudu a čedar 1:1) | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
| cca 1/4 cca 1/4 pórku | Pórek čerstvý | |
| 150 g 150 g šunky | Šunka vepřová vařená | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nakrájené naložené kapie | Paprika červená sterilovaná | 30 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 7.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kečupu (nejlépe domácí) | Kečup sladký | 15 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce majonézy (lze napůl s jogurtem) | Majonéza | 60 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl (opatrně) | Sůl mořská |