Šumivý nápoj z květů bezinek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 903 kJ / 1 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 412,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Takhle nám to dělala mamča, když v obchodech nebyla žádná Cocacolova limonáda a na výběr jste měli pouze žlutou, nebo červenou, i když dobrou limonádu.
Foto k dispozici nemám.
Ocet jsme dávali vždy ovocný. Jinak pozor, lahve se pořádně natlakují!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2016 16:42
Pro vznik kvašení jsou potřeba kvasinky, obyčejně se vyskytují celkem všude na ovoci na sladkých květech jich bude zřejmě méně, převařením kvasinky zahubíte (včetně jiných mikroorganismů) nebo jejich populaci velmi omezíte. Pokud tedy šťávu před kvašením svařujete je potřeba přidat kvasinky, jakékoliv vinné kvasiny poslouží dobře (konkrétní odrůdy jsou jen pro fajnšmekry). Seženete je obyčejně ve slušné drogerii či obchodě se smíšeným zbožím, pokud již máte jednu várku kvasící není nutné kupovat kvasinky stačí přidat část kvasící šťávy, to že šťáva kvasí se pozná právě podle uvolňujících se bublinek. KVASNÉ NÁDOBY ZÁSADNĚ NEDÁVEJTE NA PŘÍMÉ SLUNCE, riskujete zvýšenou tvorbu octanu ethylnatého což je produkt kvašení který si lidé obvykle pletou s methanolem. Osvitem slunce či působením světla vůbec dochází rychleji ke stárnutí a autolýze kvasinek, což opět vede minimálně ke zhoršené chuti. Kvasné nádoby proto umísťujte nejlépe do tmy (pokud to nejde jinak zakryjte hadry), optimum pro kvašení je přibližně pokojová teplota.
A ještě k octu nebo kyselině citronové, kvašením dojde k přeměně části cukru (podle délky kvašení to může být téměř všechen cukr) na alkohol, pokud v původní šťávě není dostatek přírodních kyselin je výsledný produkt nevýrazné chuti (květy obyčejně moc kyselin neobsahují, a vlastně ani cukrů), správný poměr kyselin a cukrů je trochu věcí osobních preferencí, doporučuji s tím trochu experimentovat, včetně typů kyselin - okyselovat můžete opravdu vším (co je kyselé), výsledek bude pokaždé trochu jiný. Přeju hodně zdaru všem co nejsou líní s iudělat opravdu vlastní pití.
4. 4. 2014 08:17
Octa se nebojte, je straven s cukrem pri kvaseni, tj. neni nijak citit!
Zaroven je to dulezite proti plisnim.
Tekutinu je nutne mit v teple, na slunci (za oknem) a kazdy den michat.
Kvety oprane nemusi byt (brouk sem, brouk tam - bilkoviny). Jen tam nesmi byt msice.
12. 7. 2013 14:33


29. 6. 2013 21:32

29. 6. 2013 11:50

29. 6. 2013 11:38

10. 6. 2013 11:57
10. 6. 2013 11:47








10. 6. 2013 11:25
Jinak mohu doporučit "ANDĚLSKÉ VÍNO" - Tak je u nás nazvané. Je také z květů kocmatic - a dost. cca na 4 litrovou láhev min. 20 květů. Pak pár Pl lžic cukru. Trochu více, citrón a nechat kvasit cca 4 týdny. Je to zrádná mrcha. Přitom božské pití-zkrátka andělské. U nás se říká : Prvé dvě decky osvěží, Druhé dvě decky povznáší, Třetí dvě decky se cítíte jako andělé povznášející se v nebi, A když pijete dál --- to už pijete v mdlobách. Mohu potvrdit.Sám jsem otestoval pravdivost a po posledním nerozeznal jezevce od divočáka . Ale to mi vyprávěli až přátelé HI HI.+bodík
9. 6. 2013 22:20

9. 6. 2013 22:01


9. 6. 2013 17:13



9. 6. 2013 15:18




9. 6. 2013 15:09


Buďme prostě tolerantní ke zvykům jiných lidí



9. 6. 2013 15:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Švýcarská pomazánka
Přidáno před 2 hodinami

Džus z černého rybízu
Přidáno před 18 hodinami

Krémová cuketová polévka s romadurem
Přidáno před 20 hodinami

Vepřová plec dušená na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami

Těstoviny se zeleninou, uzeninou a vejcem
Přidáno 9. 8. 2022 08:48

Špaldovo - žitný perník
Přidáno 8. 8. 2022 18:10
Právě bylo uvařeno:

Smažený řapíkatý celer
uvařil/a Petulice
před 6 minutami

Smažené cukety
uvařil/a Petulice
před 6 minutami

Cuketová buchta :-)))
uvařil/a Petulice
před 16 minutami

Nejlepší vyprošťovací česnečka
uvařil/a Petulice
před 18 minutami

Cuketové rizoto
uvařil/a Jandour80
před 2 hodinami

Červená řepa nakládaná a extra voňavá
uvařil/a JanaTosner16
před 2 hodinami

Dvacetiminutový švestkový koláč
uvařil/a Chrudimka
před 2 hodinami

Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
uvařil/a Mallory N
před 5 hodinami

Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
uvařil/a viki85
před 12 hodinami

Nejjednodušší patnáctiminutová bezmasá večeře
uvařil/a Durdas
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: limonáda z bezinek květ bezinky bezinka květ víno z květu bezinek bezinka květ recepty recepty bezinky květ bezinková limonáda s droždím víno z květu bezinky bezinky květ bezové šumivé víno víno z bezinek bezinkový nápoj bezinková šumivá limonáda šumivé víno z květů černého bezu bezinky květ recepty bezinka limonáda limonáda z květů černého bezu bezový nápoj recepty z bezinek šumivá bezová limonáda
Suroviny: květy černého bezu, cukr, voda, citron, ocet ovocný
Šumivý nápoj z květů bezinek
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXnG
23 názorů