Nutriční hodnoty (Krůtí kari s čerstvým zázvorem a kurkumou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 164 kJ / 1 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 186,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 181,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,58 g |
| Tuky | 36,81 g |
| – nasycené | 20,28 g |
| – nenasycené | 13,85 g |
| –– mononenasycené | 11,28 g |
| –– polynenasycené | 2,57 g |
| ––– omega 3 | 1,68 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 465 mg |
| Sodík | 534 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 35,60 g |
| – cukry | 14,40 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 kg 3/4 kg krůtího masa ze stehen bez kosti a kůže | Krůta prsa bez kůže | 750 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 5 cm kousek čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 5 5 cm kousek čerstvé kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 hrst čerstvých lístků vietnamského koriandru | Koriandr semena | |
| 3 lžičky 3 lžičky kari koření | Kari | 15 g |
| 250 ml 250 ml smetany - 10% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar na podlévání | Vývar masový | |
| 1 1 hrst lístků thajské bazalky na ozdobení | Bazalka čerstvá |