Nutriční hodnoty (Vepřové maso pečené v leču)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 867 kJ / 1 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 107,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 73,16 g |
| – nasycené | 31,63 g |
| – nenasycené | 36,73 g |
| –– mononenasycené | 30,83 g |
| –– polynenasycené | 5,90 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 7,06 g |
| Cholesterol | 249 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 15,05 g |
| – cukry | 7,86 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 500 g asi 500 g vepřového masa (krkovice) | Vepřová kýta | 500 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 velká sklenice 1 velká sklenice leča nejlépe domácího | Zelenina směs sterilovaná | |
| 1-2 1-2 klobásy | Klobása | |
| 3 lžíce 3 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| špetka špetka čili | ||
| trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| trochu trochu masového vývaru | Vývar masový |