Nutriční hodnoty (Cuketová zemlbába-žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 787 kJ / 1 144 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,72 g |
| Tuky | 9,79 g |
| – nasycené | 5,91 g |
| – nenasycené | 3,37 g |
| –– mononenasycené | 2,53 g |
| –– polynenasycené | 0,84 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 15,83 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 236,50 g |
| – cukry | 218,57 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 starších rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 258 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2-3 hrnky 2-3 hrnky strouhané cukety | Cuketa čerstvá | 625 g |
| 5 lžic 5 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kyseliny citronové | E330 - Kyselina citronová | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 1.25 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový |