Nutriční hodnoty (Cuketová zemlbába-žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 787 kJ / 1 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,72 g |
Tuky | 9,79 g |
– nasycené | 5,91 g |
– nenasycené | 3,37 g |
–– mononenasycené | 2,53 g |
–– polynenasycené | 0,84 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 15,83 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 236,50 g |
– cukry | 218,57 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | |
máslo | Máslo kravské | |
2-3 hrnky 2-3 hrnky strouhané cukety | Cuketa čerstvá | 625 g |
5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kyseliny citronové | E330 - Kyselina citronová | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 1.25 g |
rozinky | Rozinky | |
ořechy | Vlašské ořechy | |
1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
vejce | Vejce slepičí | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový |