Nutriční hodnoty (Candát s kedlubnami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 939 kJ / 1 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 155,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,05 g |
| Tuky | 45,24 g |
| – nasycené | 25,75 g |
| – nenasycené | 17,62 g |
| –– mononenasycené | 14,51 g |
| –– polynenasycené | 3,11 g |
| ––– omega 3 | 1,07 g |
| Vláknina | 11,01 g |
| Cholesterol | 523 mg |
| Sodík | 456 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 52,66 g |
| – cukry | 24,06 g |
| ––– laktóza | 7,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 filety 4 filety z candáta | Candát filet | 800 g |
| 1 lžíce 1 lžíce šťávy z citronu | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 300 ml 300 ml zeleninového vývaru (nebo vody s bujónem) | Vývar zeleninový | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce Maizeny (nebo Solamylu) | Škrob kukuřičný | 15 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |