Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 637 kJ / 1 347 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,36 g |
| Tuky | 5,88 g |
| Vláknina | 50,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,26 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 292,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném oleji dáme opéct krájenou cibulku, ihned zeslabíme oheň a pomaličku opékáme za občasného míchání. Může to trvat třeba i 10 minut, ale pomalé pečení dá základu kečupu výbornou chuť. Chvilku před koncem opékání přisypeme k cibulce cukr, který necháme zkaramelizovat (pozor NESPÁLIT !).
Krok 2: Než se nám cibulka zkaramelizuje, zavážeme veškeré koření do plátýnka, abychom ho pak nemuseli lovit po jednom ven.
Krok 3: Nyní je čas dát rajčátka i jablka k cibulce. Zpočátku po troškách, abychom to stíhali pořádně rozmíchat, po rozmíchání tam šupneme celý zbytek i s veškerou šťávou z rajčátek, přihodíme snítku zelených bylinek, osolíme a pomalu vaříme. Var trvá cca hodinu, tak dlouho, až se zredukuje šťáva cca na polovinu i více. V průběhu vaření můžete šťouchadlem na brambory rozmačkávat měkkou zeleninu (ale myslím, že nutné to není). Ke konci ochutnáme a je-li dochutíme (sůl, cukr) a těsně před skončením varu ještě podle chuti okyselíme octem.
Krok 4: Když už je vše měkkounké, voda zredukovaná a mírně hustá, odstavíme ze sporáku. Vytáhneme balíček z kořením i pozůstatek zelené snítky. Tyčovým mixérem opatrně, abychom se nespálili, veškerou hmotu rozmixujeme pěkně do hladka a pak ještě propasírujeme přes síto.
Krok 5: Necháme vychladnout, naplníme do skleniček a zavaříme 15 minut na 90 stupňů.
Já dělala kečup z necelých 3 kg rajčat a měla jsem 8 skleniček (viz foto)
Já dělala kečup z necelých 3 kg rajčat a měla jsem 8 skleniček (viz foto)
Zveřejněno 2. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Avynčin domácí kečup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wq71
Moje poznámka
Avynčin domácí kečup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wq71
Nejnovější recepty
Halušky se slaninou a brynzou
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený bramborák s hermelínem a tvarůžky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 11 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 11 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 14 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné luxus koláčky
Jitinka před 1 hodinou
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 7 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 8 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 8 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 11 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 12 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 12 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 12 hodinami
Tématické fráze:
domácí rajský kečup,
pečený kečup,
domácí kečup bez jablek,
kečup z rajských jablíček,
domácí kečup s jablky,
priprava domaciho kecupu,
domácí pečený kečup,
rajsky kecup recept,
priprava kečupu,
recept na rajský kečup,
domácí kečup,
recept na kečup bez jablek,
recept na domácí kečup,
domácí kečup top recepty,
top recepty domácí kečup,
peceny rajsky kečup,
rajský kečup,
recept rajský kečup,
pecept na rájský kečup,
rajské kečupy
Suroviny:
jablko,
jablko,
cibule,
bylinky zelené,
sůl,
ocet,
koření nové koření,
koření hřebíček,
pepř,
cukr krystal,
olej
Komentáře (6)