Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka z Korfu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 480 kJ / 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,11 g |
| Tuky | 14,54 g |
| – nasycené | 3,67 g |
| – nenasycené | 6,86 g |
| –– mononenasycené | 4,88 g |
| –– polynenasycené | 1,99 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 17,65 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 90,59 g |
| – cukry | 35,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 50 g 50 g uvařené rýže | Rýže bílá | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| několik několik šalvějových lístků | ||
| sůl | Sůl mořská |