Nutriční hodnoty (Krkovice v domácím leču s bramboráčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 465 kJ / 1 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,54 g |
| Tuky | 19,32 g |
| – nasycené | 4,83 g |
| – nenasycené | 9,19 g |
| –– mononenasycené | 6,50 g |
| –– polynenasycené | 2,68 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 33,14 g |
| Cholesterol | 523 mg |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,23 g |
| Sacharidy | 167,47 g |
| – cukry | 25,14 g |
| ––– laktóza | 3,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 silnější plátky krkovice | Vepřová krkovice | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžičky 2 lžičky čubrice (koření) | Čubrica | 10 g |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 sklenka 1 sklenka zeleninového leča | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce kečupu (nebo protlak a špetka cukru) | Kečup sladký | 22.5 ml |
| vývar (nebo voda na podlití) | Vývar masový | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 80 ml 80 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sušené majoránky | Majoránka sušená | 15 g |