Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vietnamské jarní závitky podle Šona)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie2 784 kJ /
665 kcal
Bílkoviny63,71 g
– z toho živočišné bílkoviny58,43 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,28 g
Tuky18,55 g
– nasycené4,52 g
– nenasycené9,02 g
–– mononenasycené7,49 g
–– polynenasycené1,54 g
––– omega 30,09 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 467 mg
Sodík 3,01 g
Sůl6,06 g
Sacharidy53,10 g
– cukry10,30 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
12 plátků 12 plátků rýžového papíru na smažené závitky Rýžový papír
250 g 250 g mletého vepřového masa Vepřová plec 250 g
1 1 menší mrkev (nebo polovina větší) Mrkev čerstvá 50 g
3 lžíce 3 lžíce mungo klíčků (lze nahradit polovinou menší kedlubny) Klíčky mungo čerstvé
2 kusy 2 kusy hub jidášovo ucho Jidášovo ucho čerstvé
2 2 houby shitake Hřib čerstvý
50 g 50 g skleněných rýžových nudlí (suchých) Nudle rýžové 50 g
3 3 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
čerstvý koriandr dle chuti Koriandr listy čerstvé
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 špetka 1 špetka mletého pepře Pepř černý mletý
3 lžíce 3 lžíce rybí omáčky Rybí omáčka 45 ml
125 ml 125 ml piva na namáčení Pivo světlé 10ᵒ 125 ml
rýžový ocet Ocet rýžový
sůl k natírání Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.