Nutriční hodnoty (Vietnamské jarní závitky podle Šona)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 2 784 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 58,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 18,55 g |
– nasycené | 4,52 g |
– nenasycené | 9,02 g |
–– mononenasycené | 7,49 g |
–– polynenasycené | 1,54 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 467 mg |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 53,10 g |
– cukry | 10,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
12 plátků 12 plátků rýžového papíru na smažené závitky | Rýžový papír | |
250 g 250 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 250 g |
1 1 menší mrkev (nebo polovina větší) | Mrkev čerstvá | 50 g |
3 lžíce 3 lžíce mungo klíčků (lze nahradit polovinou menší kedlubny) | Klíčky mungo čerstvé | |
2 kusy 2 kusy hub jidášovo ucho | Jidášovo ucho čerstvé | |
2 2 houby shitake | Hřib čerstvý | |
50 g 50 g skleněných rýžových nudlí (suchých) | Nudle rýžové | 50 g |
3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
čerstvý koriandr dle chuti | Koriandr listy čerstvé | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
3 lžíce 3 lžíce rybí omáčky | Rybí omáčka | 45 ml |
125 ml 125 ml piva na namáčení | Pivo světlé 10ᵒ | 125 ml |
rýžový ocet | Ocet rýžový | |
sůl k natírání | Sůl mořská | |