Nutriční hodnoty (Vietnamské jarní závitky podle Šona)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 2 784 kJ / 665 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,71 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,43 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,28 g | 
| Tuky | 18,55 g | 
| – nasycené | 4,52 g | 
| – nenasycené | 9,02 g | 
| –– mononenasycené | 7,49 g | 
| –– polynenasycené | 1,54 g | 
| ––– omega 3 | 0,09 g | 
| Vláknina | 2,45 g | 
| Cholesterol | 467 mg | 
| Sodík | 3,01 g | 
| Sůl | 6,06 g | 
| Sacharidy | 53,10 g | 
| – cukry | 10,30 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 12 plátků 12 plátků rýžového papíru na smažené závitky | Rýžový papír | |
| 250 g 250 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 250 g | 
| 1 1 menší mrkev (nebo polovina větší) | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce mungo klíčků (lze nahradit polovinou menší kedlubny) | Klíčky mungo čerstvé | |
| 2 kusy 2 kusy hub jidášovo ucho | Jidášovo ucho čerstvé | |
| 2 2 houby shitake | Hřib čerstvý | |
| 50 g 50 g skleněných rýžových nudlí (suchých) | Nudle rýžové | 50 g | 
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| čerstvý koriandr dle chuti | Koriandr listy čerstvé | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 3 lžíce 3 lžíce rybí omáčky | Rybí omáčka | 45 ml | 
| 125 ml 125 ml piva na namáčení | Pivo světlé 10ᵒ | 125 ml | 
| rýžový ocet | Ocet rýžový | |
| sůl k natírání | Sůl mořská | |