Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se sýrem a chlebovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 069 kJ / 1 451 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 86,40 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,04 g | 
| Tuky | 101,22 g | 
| – nasycené | 48,64 g | 
| – nenasycené | 45,53 g | 
| –– mononenasycené | 35,62 g | 
| –– polynenasycené | 9,90 g | 
| ––– omega 3 | 2,01 g | 
| Vláknina | 6,92 g | 
| Cholesterol | 748 mg | 
| Sodík | 2,11 g | 
| Sůl | 5,28 g | 
| Sacharidy | 47,18 g | 
| – cukry | 36,10 g | 
| ––– laktóza | 31,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 mražený obyčejný špenát | Špenát čerstvý | |
| 1 1 střední cibule na droboučko | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce oleje nebo másla | Olej řepkový | 22 ml | 
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml | 
| 2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 smetana ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | |
| 1-2 kostky 1-2 kostky zeleninového bujónu nebo sypký Aromat a pod. | Bujón zeleninový | 15 g | 
| 2 2 vejce celá | Vejce slepičí | 140 g | 
| 20 dkg 20 dkg strouhané goudy (malé slzy) | Gouda 45% t. v s. | 200 g | 
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g | 
| horká voda | Voda | |
| 1 1 velký tavený sýr | Sýr tavený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bylinky na ozdobu (petrželka, rukola, pažitka - co dům dá) | Pažitka čerstvá | |
| 3 plátky 3 plátky chleba | Chléb pšeničný kváskový |