Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se sýrem a chlebovými krutonky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie6 069 kJ /
1 451 kcal
Bílkoviny86,40 g
– z toho živočišné bílkoviny84,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,04 g
Tuky101,22 g
– nasycené48,64 g
– nenasycené45,53 g
–– mononenasycené35,62 g
–– polynenasycené9,90 g
––– omega 32,01 g
Vláknina6,92 g
Cholesterol 748 mg
Sodík 2,11 g
Sůl5,28 g
Sacharidy47,18 g
– cukry36,10 g
––– laktóza31,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 mražený obyčejný špenát Špenát čerstvý
1 1 střední cibule na droboučko Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce oleje nebo másla Olej řepkový 22 ml
1/2 l 1/2 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
1 1 smetana ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30%
1-2 kostky 1-2 kostky zeleninového bujónu nebo sypký Aromat a pod. Bujón zeleninový 15 g
2 2 vejce celá Vejce slepičí 140 g
20 dkg 20 dkg strouhané goudy (malé slzy) Gouda 45% t. v s. 200 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
horká voda Voda
1 1 velký tavený sýr Sýr tavený
sůl Sůl mořská
bylinky na ozdobu (petrželka, rukola, pažitka - co dům dá) Pažitka čerstvá
3 plátky 3 plátky chleba Chléb pšeničný kváskový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.