Nutriční hodnoty (Hovězí kližka na kořenové zelenině a halali v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 942 kJ / 942 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 186,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 181,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,87 g |
| Tuky | 12,79 g |
| – nasycené | 5,29 g |
| – nenasycené | 6,07 g |
| –– mononenasycené | 5,04 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 14,64 g |
| Cholesterol | 432 mg |
| Sodík | 983 mg |
| Sůl | 2,44 g |
| Sacharidy | 12,77 g |
| – cukry | 6,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g hovězí kližky vcelku (nejlépe podlouhlejší vnitřní sval) | Hovězí kližka | 900 g |
| 320 g 320 g halali i s nálevem (naložená zeleninová směs) | Halali | |
| 1/4 1/4 citronu i s kůrou | Citrón čerstvý | 22.5 g |
| 1/2 bulvy 1/2 bulvy velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 33% smetana (nebo mléko) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý |