Nutriční hodnoty (Polenta s pečenou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 478 kJ / 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,57 g |
| Tuky | 20,35 g |
| – nasycené | 6,28 g |
| – nenasycené | 12,07 g |
| –– mononenasycené | 9,92 g |
| –– polynenasycené | 2,16 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 18,58 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 78,57 g |
| – cukry | 30,34 g |
| ––– laktóza | 0,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g instantní polenty | Polenta | 50 g |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 1 lžíce 1 lžíce nastrouhaného parmezánu | Parmezán | 15 g |
| 250 g 250 g mladé cukety | Cuketa čerstvá | 250 g |
| 150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 6 6 malých žampiónů | Žampion čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| feferonka dle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky citrónového pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská |