

Žampionová omáčka
Suroviny asi 6 porcí
- 1 smetana
- 1/2 lžičky kmínu
- zelená petrželka (na ozdobení)
- 1 krabička žampionů (jde to i z mražených hub)
- ocet (podle potřeby)
- sůl
- voda (záklechtka)
- hladká mouka (záklechtka)
Postup přípravy receptu
Do kastrolku dáme vodu, přidáme očištěné a pokrájené žampiony, osolíme, přidáme kmín a vaříme.
Po změknutí hub přidáme smetanu, ocet podle chuti a zahustíme záklechtkou.
Nakonec dáme nakrájenou zelenou petrželku.
Příloha: knedla, brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampionová omáčka
-
Výborná,
dnes je k obědu s bramborem.
-
Moc dobré
-
Zdeni, uvařila jsem podle tebe, akorát ty žampiony jsem měla čerstvé, byla jsem úspěšná na procházce
Chutnalo a nezbylo
-
Ivulala:to jsem ráda že chutná
-
Omáčka je výýýborná, houby miluju, takže budu určitě dělat častěji
-
Právě jsem ji dodělala (zcela poprvý) a LUXUSNÍ záležitost
Mňam, recept výbornej, jen jsem společně s žampiony ještě podusila i cibulku na másle ... ale jinak jsem to dělala přesně tak stejně a fakt se nemůžu zbavit chutě chodit pořád do toho hrnce ujídat
-
Ivi, moc děkuji za pěkný komentík.
-
Moc dobrá omáčka..Dneska byla na oběď , akorát jsem na začátku osmažila cibulku na sádle, a pak podusila nakrájené žampiony a jinak postup stejný...dávám
-
Zdeničko, tak jsem vyzkoušela a moooc jsme si pochutnali, akorát jsem přidala půl bobkového listu. Ten mám spjatý s hříbkovou omáčkou z mého dětství, kterou nám vařila moje babička.
Bodík je jasný a snad nebudou vadit dva moje obrázky.
-
Určitě zkus je dobrá .A děkuji za pěkný komentář.
-
Zdeni, ja jsem zampiony az dosud moc nepouzivala, protoze mi tady vsichni tvrdili, ze jim nechutnaji az jsem uvarila kruti frikase s zampiony a to se panecku olizovali, takze urcite musim zkusit i tuhle omacku.
1