Nutriční hodnoty (Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 439 kJ / 583 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,33 g |
| Tuky | 8,27 g |
| – nasycené | 1,90 g |
| – nenasycené | 6,22 g |
| –– mononenasycené | 4,27 g |
| –– polynenasycené | 1,95 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 496 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 26,70 g |
| – cukry | 11,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-700 g 500-700 g chobotnice | Chobotnice čerstvá | 600 g |
| 1 1 menší cibule (nejlépe červená) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 2-3 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| 3 3 vrchovaté lžíce kaparů | Kapary | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |