Třené čajové pečivo stříkané
Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na sladký doplněk ke kávě či čaji? Vyzkoušejte tyto jemné máslové věnečky, co mají chuťově blízko k lineckému. Slepovat můžete kyselejší marmeládou a ozdobit čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 441 kJ / 3 452 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,93 g |
| Tuky | 218,56 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 321,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny buď ručně nebo šleháme na nízkou rychlost šlehačem.
Pak přidáme mouku a dobře promícháme. Krok 2: Plníme do cukrářského sáčku s libovolnou větší zdobičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme různé tvary, nejlépe se však dělají kolečka nebo rohlíčky. Krok 3: Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 °C dorůžova asi 10 minut. Krok 4: Po upečení můžeme tvary slepit marmeládou a konce namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Pak přidáme mouku a dobře promícháme. Krok 2: Plníme do cukrářského sáčku s libovolnou větší zdobičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme různé tvary, nejlépe se však dělají kolečka nebo rohlíčky. Krok 3: Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 °C dorůžova asi 10 minut. Krok 4: Po upečení můžeme tvary slepit marmeládou a konce namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Zveřejněno 27. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třené čajové pečivo stříkané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Kr
Moje poznámka
Třené čajové pečivo stříkané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Kr
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 9 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 10 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 8 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 8 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 9 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 9 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 10 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 10 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 10 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 11 hodinami
Tématické fráze:
třené cukroví,
trene cukrovi,
třené linecké cukroví,
třené linecké banánky,
třené vánoční cukroví,
stříkané těsto,
máslové stříkané cukroví,
třené těsto na cukroví,
vánoční cukroví třené,
stříkané vánoční cukroví,
strikane cukrovi,
třené těsto,
třené linecké,
třené linecké těsto,
recepty na třené cukroví na vánoce,
trene rohlicky,
stříkané máslové cukrovi,
cukroví z třeného těsta,
strikane cukrovi,
linecké trené
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
marmeláda,
poleva čokoládová
Komentáře (23)
Na rozdíl od lineckého, se těsto linecké-třené zpracovává z temperovaných surovim (22 až 25°C), v teplém prostředí (
Je lépe použít jenom žloutek
***
K dotazu na "pistoli" viz níže:
Je-li možnost volby, tak si vyberte přístroj, který se dá ovládat jednou rukou
V praxi sice využijete obě ruce (z počátku přidržet podložku), ale je rozdíl, musí-li jedna ruka DRŽET pistoli a druhá ruka dávkuje těsto
http://www.noto.cz/kuchyn/potreby-na-peceni/zdobic...
Jsou i levnější, celoplastové, ty málo vydrží a pak páková, která se musí ovládat oběma rukama. Výše uvedený tip je nejlepší
muzu jedine doporucit,
jen sem nechala maslo napul rozpustit