Nutriční hodnoty (Bramborové čtverečky sypané parmezánem podle paní Drahomily)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 50
| Energie | 13 081 kJ / 3 126 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,75 g |
| Tuky | 213,96 g |
| – nasycené | 125,04 g |
| – nenasycené | 73,83 g |
| –– mononenasycené | 64,90 g |
| –– polynenasycené | 8,93 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,22 g |
| Sodík | 746 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 227,49 g |
| – cukry | 18,10 g |
| ––– laktóza | 3,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| mouka na podsypání | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 250 g 250 g brambor uvařených den předem | Brambor zimní | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g parmezánu na posypání | Parmezán | 50 g |