Bramborový koláč s vanilkovým krémem

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Řezy 28 názorů

Suroviny

Suroviny na těsto:
150 g vařených nastrouhaných brambor
200 g polohrubé mouky (může být o něco míň nebo víc, záleží na typu brambor)
100 g nastrouhaného másla
1 žloutek
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
50 g hnědého cukru
citronová kůra
Suroviny na krém:
500 ml mléka
1 vanilkový pudink Zlatý klas (mají již díkybohu v Kauflandu)
2 lžíce hnědého cukru
1 jemný slitý vaničkový tvaroh
sníh z 1 bílku
citronová kůra
ovoce - já měla zmrzlé ostružiny
najemno mleté lískové oříšky
cukr
vanilkový cukr
zdobící zlomky čokoposypky
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, osladíme.

  2. Suroviny na těsto zpracujeme, rozválíme či namačkáme do kulaté vymazané dortové formy a okraje zvedneme do výšky. Nalijeme vanilkový krém, posypeme ovocem a oříšky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 - 40 minut. Špejlí nic moc nezkusíme, protože teplá pudinková náplň se jeví stále měkká - nebojte se, to pak opravdu ztuhne. Necháme vychladnout ( nejlépe do druhého dne ) a můžeme krájet.

Poznámka

Recept mám již dlouho přepsaný v sešitě, ale odkud opravdu nevím. Krém jsem trochu upravila, byl tam původně žloutkový, žádný tvaroh, žádný sníh

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 232 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový koláč s vanilkovým krémem

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Výborný koláč https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13900179_1144850188911820_573281202773000126_n.jpg?oh=505b14cf567af5384802f389a2b37fc3&oe=582B9A62

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    hosta: píše:
    ...stejnou službu ti samozřejmě udělá i jiný kvalitní pudink,...
    Doplnil bych:
    Pudinky jsou klasickým příkladem, kde kvalita neodpovídá ceně, resp. za různou cenu dostáváte stejnou kvalitu! Pomineme-li barvu a aroma té které značky, tak stejnou službu vám udělá každý kukuřičný škrob (GUSTIN), nebo i ty nejlevnější pudinky za 2,20Kč:-D
    A že ZLATÝ KLAS výborně tuhne je dáno tím, že zatímco jiné pudinky jsou baleny po 35 až 37g na 0,5 l mléka, tak ZLATÉHO KLASU je 40g. Kvalitu pudinku lze ovlivnit použitím plnotučného mléka, nebo i přidáním másla...

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Peppa: citronovou kůru používám často v sáčku strouhanou, takže přiměřeně - pár špetek do obojího, pokud z citronu, tak napůl jeden citron.Tvaroh je 250g, měl by být jemný, můžeš i mascarpone. Zlatý klas je vanilkový pudink slovenské provenience, vyznačující se opravdu silným vanilkovým aroma a výborně tuhne, je do krémů nejlepší. Ale stejnou službu ti samozřejmě udělá i jiný kvalitní pudink, jen bych na jeho uvaření dala asi o 100 ml mléka méně, tj. 400 ml.
    Jinak díky za pochvalu:-8:-))

    Odpovědět

  • Peppa Peppa

    Mam par otazek:-8:
    -2x je v receptu psano citronova kura. Jde o kuru z jednoho citronu?!
    -prosim o gramaz tvarohu
    -co je na vanikovem pudinku "Zlaty klas" tak skveleho? ..Bydlim v cizine a domu na nakupy uz letos nepojedu;-(
    Jinak.. Obrazky jsou jako ze zurnalu! Holky, jste sikulky!:-!:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc zajímavé,stojí za vyzkoušení:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Babička dělávala bramborovou bábovku a byla moc dobrá:-*
    Jituš,Tvůj koláč vypadá báječně,mňam:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    katyvypl: moc hezky jsi to ubramborovala:-D - dík za vyzkoušení:-)

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Tak jsem včera zaběhla do Kauflandu pro Zlatý klas, uvařila si bramboru a hned ráno jsme se dala do pečení. ;-) Suroviny mi vyšly na dva koláče, jeden klasický a druhý malý, tak jeden máme s hruškami a do druhého jsem dala na dno povidla. :-* S těstem se moc hezky pracuje a chuťově je báječné. :yes: Přidávám fotečky.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Zajímavé a lákavé... Pro mě i dost netradiční, nikdy jsem podobné těsto nedělala, tak to zřejmě prubnu. Díky za nápad.;-):-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Vypadá úžasně:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Toto vyzerá na dobrotu velikú...:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Díky za přízeň:-K, je pravda, že pobízet jsem fakt nemusela:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ani mě by nemusel nikdo pobízet :-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    K nabídnutí si by mě vůbec nikdo nemusel nutit, Jiti, krásné, c hutné a dokonalé:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vypadá naprosto luxusně:yes::yes::-K

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: koblihy s vanilkovym kremem zlaty klas peceni surovina zlatý klas zlaté klasy slovenský do buchty koláč s použitím brambor jemný bramborový škrob recept na krém natřesený krém zlaty klas mouka gramaz prisada do peceni zlaty klas zlaty klas gramaz koláč s krémem zlatý klas babovka s kremem zlaty klas surovina zlate klasy zlaty klas slovensky liskovi kolac s kremem bramborovy moucnik zlaty klas vanilkovy zlatý klas přisada do pečení zlaty klas vareny zlatý klas 40g

Zapomněl/a jsem heslo