Nutriční hodnoty (Květák na způsob salátu Coleslaw)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 489 kJ / 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,61 g |
| Tuky | 31,27 g |
| – nasycené | 6,78 g |
| – nenasycené | 22,03 g |
| –– mononenasycené | 7,84 g |
| –– polynenasycené | 14,19 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 5,95 g |
| Cholesterol | 57 mg |
| Sodík | 486 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 12,85 g |
| – cukry | 8,10 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku (růžičky, tvrdší kousky necháme do polévky) | Květák čerstvý | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octu | Ocet lihový | 15 ml |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 7.5 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |