Nutriční hodnoty (Hovězí maso na divokém koření)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 896 kJ / 1 409 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 137,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,46 g |
| Tuky | 82,41 g |
| – nasycené | 42,34 g |
| – nenasycené | 38,00 g |
| –– mononenasycené | 32,56 g |
| –– polynenasycené | 5,44 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 9,85 g |
| Cholesterol | 383 mg |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 24,73 g |
| – cukry | 19,48 g |
| ––– laktóza | 1,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 600 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky cukru (podle kyselosti) | Cukr bílý | 7.5 g |
| 2 2 střední bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička mletého divokého koření (nové koření, černý pepř, jalovec, sušený tymián, oregano) | Nové koření | |
| hovězí vývar na podlévání | Vývar hovězí | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce smetany - 30% Créme Fraiche | Creme fraiche 33% | 52.5 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| brusinky k podávání | Brusinky zavařené | |
| citron k podávání | Citrón čerstvý |