Nutriční hodnoty (Celerové pesto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 431 kJ / 2 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,84 g |
| Tuky | 229,56 g |
| – nasycené | 40,60 g |
| – nenasycené | 182,65 g |
| –– mononenasycené | 154,05 g |
| –– polynenasycené | 28,60 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 6,46 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 618 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 16,70 g |
| – cukry | 3,88 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek celerové natě (bulvový celer) | Petržel nať čerstvá | |
| cca 10 lístků cca 10 lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce mandlových plátků | Mandle loupané | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce lahůdkového droždí | Droždí lahůdkové | 15 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 50 g 50 g sýru typu parmazán | Parmezán | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 200 ml 200 ml olivového oleje | Olej olivový | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská |