Nutriční hodnoty (Okurková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 572 kJ / 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,15 g |
| Tuky | 11,66 g |
| – nasycené | 4,36 g |
| – nenasycené | 4,72 g |
| –– mononenasycené | 3,82 g |
| –– polynenasycené | 0,90 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 44,55 g |
| – cukry | 14,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 3 3 větší okurky nakládačky (nebo 1 salátová) | Okurka polní zavařená | |
| 2,5 dl 2,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 hrst lístků majoránky (nebo kopru) | Majoránka sušená | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská |