Nutriční hodnoty (Recept na pečenáče z cuket)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 363 kJ / 1 521 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,40 g |
| Tuky | 51,46 g |
| – nasycené | 29,16 g |
| – nenasycené | 17,67 g |
| –– mononenasycené | 14,39 g |
| –– polynenasycené | 3,28 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 559 mg |
| Sodík | 35,95 g |
| Sůl | 89,13 g |
| Sacharidy | 161,10 g |
| – cukry | 78,00 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,3 kg 1,3 kg menších (mladých) cuket | Cuketa čerstvá | 1299.9999523162842 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 200 g 200 g tresky | Treska filet | 200 g |
| 200 g 200 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 60 g 60 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
| strouhanka na obalení pečenáčů | Strouhanka pšeničná | |
| 2 2 polévkové lžíce solamylu | Bramborový škrob | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 KL 1 KL citronového pepře | Pepř černý | 5 g |
| 1 KL 1 KL mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
| 1/2 KL 1/2 KL kajenského pepře | Chilli paprička mletá | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1,25 l 1,25 l vody | Voda | 1250 ml |
| 70 g 70 g soli | Sůl mořská | 70 g |
| 45 g 45 g krupicového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 0,5 l 0,5 l octa | Ocet lihový | 500 ml |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 20 kuliček 20 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| kolečka kolečka mrkve | Mrkev čerstvá | |
| plátek plátek cibule | Cibule čerstvá | |
| plátek plátek křenu | Křen čerstvý | |
| větvička větvička kopru | Kopr nať čerstvý | |
| pár lístků lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá |