Nutriční hodnoty (Dort z palačinek se zakysankou a ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 794 kJ / 3 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,38 g |
| Tuky | 147,73 g |
| – nasycené | 82,55 g |
| – nenasycené | 53,17 g |
| –– mononenasycené | 43,70 g |
| –– polynenasycené | 9,47 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 17,70 g |
| Cholesterol | 844 mg |
| Sodík | 727 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 445,84 g |
| – cukry | 303,18 g |
| ––– laktóza | 53,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 30 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
| 200 ml 200 ml vroucí vody | Voda | 200 ml |
| pár kapek kapek oleje vytření pánve | Olej řepkový | |
| 15 g 15 g želatiny (nebo želatinový ztužovač za studena) | Želatina vepřová | 15 g |
| 100 ml 100 ml studené vody | Voda | 100 ml |
| 700 g 700 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 700 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 120-150 g 120-150 g moučkového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 135 g |
| 250 g 250 g konzervovaných broskví (4 půlky) | Dužina broskve čerstvá | 250 g |
| 120 g 120 g vypeckovaných třešní (nebo višní) | Třešně čerstvé | 120 g |
| 100 g 100 g čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 100 g |
| 40 ml 40 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 40 ml |
| 15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |