Nutriční hodnoty (Koláče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 741 kJ / 3 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,80 g |
| Tuky | 127,82 g |
| – nasycené | 14,93 g |
| – nenasycené | 102,79 g |
| –– mononenasycené | 69,83 g |
| –– polynenasycené | 32,96 g |
| ––– omega 3 | 8,77 g |
| Vláknina | 21,36 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 541 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 552,62 g |
| – cukry | 140,09 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 250 ml 250 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| ovoce dle chuti | Jahody čerstvé | |
| povidla (nebo tvarohová či maková náplň) | Povidla | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 60 g 60 g cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| 120 g 120 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 120 g |