Nutriční hodnoty (Rychlé ptáčky z mletého masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 250 kJ / 1 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 118,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,76 g |
| Tuky | 73,81 g |
| – nasycené | 25,78 g |
| – nenasycené | 38,96 g |
| –– mononenasycené | 30,76 g |
| –– polynenasycené | 8,21 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 947 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 3,22 g |
| Sacharidy | 23,02 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 500 g |
| 50 ml 50 ml studené vody | Voda | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 20-25 g 20-25 g špeku (3 plátky) | Špek | 22.5 g |
| 4 4 velké plátky slaniny | Špek | |
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice (podle chuti) | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 2 2 nakládané okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| vývar na podlití (nejlépe hovězí) | Vývar masový | |
| tmavá jíška domácí (nebo koupená) | Jíška tmavá instantní |