Nutriční hodnoty (Rychlé ptáčky z mletého masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 250 kJ / 1 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 118,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,76 g |
Tuky | 73,81 g |
– nasycené | 25,78 g |
– nenasycené | 38,96 g |
–– mononenasycené | 30,76 g |
–– polynenasycené | 8,21 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 947 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 23,02 g |
– cukry | 8,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 500 g |
50 ml 50 ml studené vody | Voda | 50 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
20-25 g 20-25 g špeku (3 plátky) | Špek | 22.5 g |
4 4 velké plátky slaniny | Špek | |
2 lžíce 2 lžíce hořčice (podle chuti) | Hořčice plnotučná | 30 g |
2 2 nakládané okurky | Okurka polní zavařená | |
2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
vývar na podlití (nejlépe hovězí) | Vývar masový | |
tmavá jíška domácí (nebo koupená) | Jíška tmavá instantní |