Nutriční hodnoty (Houbová polévka s kroupami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 377 kJ / 568 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 42,50 g |
| – nasycené | 26,75 g |
| – nenasycené | 15,05 g |
| –– mononenasycené | 13,43 g |
| –– polynenasycené | 1,63 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 38,65 g |
| – cukry | 2,90 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 2 hrsti 2 hrsti uvařených krup | Kroupy ječné | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cibulková nať | Cibulka jarní nať čerstvá |