Nutriční hodnoty (Krevetové chuťovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 1 445 kJ / 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,99 g |
| Tuky | 36,20 g |
| – nasycené | 4,60 g |
| – nenasycené | 28,42 g |
| –– mononenasycené | 8,14 g |
| –– polynenasycené | 20,28 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 727 mg |
| Sůl | 2,11 g |
| Sacharidy | 3,10 g |
| – cukry | 0,83 g |
| ––– laktóza | 0,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12-15 12-15 středně velkých krevet | Krevety loupané | |
| 3 lžíce 3 lžíce majonézy | Majonéza | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hustého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky worcestrové omáčky | Worcestrová omáčka | 10 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky Maggi klasik | Polévkové koření tekuté | 2.5 ml |
| okurky hadovky | Okurka salátová čerstvá | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| cca 2 lžíce cca 2 lžíce nakládaného zázvoru | Zázvor nakládaný v oleji | |
| 2 snítky 2 snítky kopru | Kopr nať čerstvý | |
| celý růžový pepř | Pepř růžový | |
| pomazánkové máslo | Pomazánka mléčná |