Nutriční hodnoty (Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a červené zelí s vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 032 kJ / 2 159 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 138,10 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,48 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,62 g | 
| Tuky | 40,24 g | 
| – nasycené | 13,19 g | 
| – nenasycené | 19,63 g | 
| –– mononenasycené | 15,24 g | 
| –– polynenasycené | 4,39 g | 
| ––– omega 3 | 0,16 g | 
| Vláknina | 35,75 g | 
| Cholesterol | 453 mg | 
| Sodík | 399 mg | 
| Sůl | 0,66 g | 
| Sacharidy | 266,40 g | 
| – cukry | 33,60 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 400-500 g 400-500 g uvařeného uzeného libového masa | Vepřová kýta | 450 g | 
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 500 g 500 g uvařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 500 g | 
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g | 
| 100 g 100 g hrubé mouky (i více, podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | 100 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 menší hlávka červeného zelí | Zelí červené čerstvé | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml | 
| 1/2 1/2 jablka | Jablko čerstvé | 75 g | 
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| sádlo | Sádlo vepřové | 
 
	