Nutriční hodnoty (Noky vařené v bramborovo - brokolicovém vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 997 kJ / 1 911 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,48 g |
| Tuky | 28,97 g |
| – nasycené | 7,17 g |
| – nenasycené | 13,46 g |
| –– mononenasycené | 9,15 g |
| –– polynenasycené | 4,31 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 39,95 g |
| Cholesterol | 782 mg |
| Sodík | 6,81 g |
| Sůl | 16,71 g |
| Sacharidy | 304,83 g |
| – cukry | 25,38 g |
| ––– laktóza | 3,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velká vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3/4 dl 3/4 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 325 ml 325 ml hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 325 g |
| hrubá mouka na přisypávání (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
| kousek kousek změklého másla (nebo trochu olivového oleje) | Máslo kravské | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 plátky 3 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 2 2 vrchovaté lžičky kmínu | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská |