Nutriční hodnoty (Hnědé krémové žampiony na másle s noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 993 kJ / 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,78 g |
| Tuky | 36,95 g |
| – nasycené | 18,24 g |
| – nenasycené | 17,82 g |
| –– mononenasycené | 15,71 g |
| –– polynenasycené | 2,11 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 22,18 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 33 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 17,40 g |
| – cukry | 7,32 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 porce 2 porce bramborových noků | Noky | |
| 200 g 200 g krémových žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 100 ml 100 ml vývaru (kuřecí) | Vývar masový | 100 ml |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce mletých sušených hub (nemusí být) | Houby sušené směs | 15 g |