Nutriční hodnoty (Krevety s rajčatovou krémovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 396 kJ / 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 31,07 g |
| – nasycené | 9,21 g |
| – nenasycené | 21,49 g |
| –– mononenasycené | 18,66 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 2,90 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 10,24 g |
| – cukry | 7,04 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 20 loupaných středních krevet | Krevety loupané | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 lžička 1 lžička rajčatové pasty | Protlak rajčatový | |
| 2 lžíce 2 lžíce crème fraîche | Creme fraiche 33% | 30 ml |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 porce 2 porce těstovin (podle chuti) | Těstoviny pšeničné |